DeHigosaPeras (English)

From the garden to your house. For, real!

Organic fruit and vegetables from our orchard of Estepona. All freshly cut.
We take it directly to your house, without chemicals, without cameras, without pesticides, all fresh and of season.

Start shopping

XS Box

15€

(6 rations served)

S Box

22€

(10 rations served)

M Box

27€

(13 rations served)

G Box

32€

(16 rations served)

Our products

To make your purchase, add the products you want to your purchase ticket.
The price of the box depends on its size, we have four measures, XS, S, M, G.

  • Borage Flowers


    See description

    As we know, the borage flower comes from the plant of the same name, borage (Borago officinalis) is a plant of the Boragináceas family that we will talk about shortly, but we remind you that now its harvest season begins, and between Of the many recipeClose

    a box of 20 pieces of borage flower per serving is served 2 Eur extra

  • Nasturtium flowers


    See description

    Nasturtium flowers have been used extensively in recent years to decorate salads and, of course, are fully edible. From the nasturtium we can also use its leaves, which have a strong flavor, similar to that of watercress. However, the most used part is Close

    A box with 10 nasturtium flowers is served for 1.5 Eur
  • fennel flowers


    See description

    they have a pleasant anise flavor, and are very versatile and have many possible uses. The flowers decorate and flavor the vegetable salads, especially, but also the green ones, and the fish.Close

    Serve some fennel flowers per serving
  • Hierba Luisa


    See description

    La hierba luisa, Aloysia triphylla o A.citriodora es un arbusto caducifolio originario de Sudamérica, que alcanza una altura de entre 2 y 5 metros de altura de media. Tiene la particularidad de que despide un aroma que recuerda al del limón. En España el cultivo se encuentra bastante extendido y es muy conocido su uso ornamental, además de su cultivo por las propiedades medicinales que alberga

    Close

    Se sirve un manojo por racion

  • Hierbabuena


    See description

    Alcanza los 30 cm de altura. Las hojas le dan su nombre por su forma lanceolada (spica significa "lanza" en latín); son muy aromáticas, serradas, glabras, pilosas por el envés. Las flores poseen un cáliz con cinco sépalos aproximadamente iguales y garganta glabra. La corola es lila, rosa o blanca, y muy glandulosa, de hasta 3 mm de largo. Las raíces son extensas e invasivas.

    Close

    Se entrega un manojo por ración.

  • Dried Guava Leaves


    See description

    Guavas are tropical trees originating in Central America BENEFITS OF GUAVA LEAF TEA Manages Diabetes Guava leaves tea help with prevention and treatment of diabetes. Lowers Cholesterol after 8 weeks of drinking regularly guava lClose

    A bag of dried guava leaves is served for infusion of 50gr for 6 Eur
  • Limon


    See description

    El limon tiene un zumo acido con multiple aplicaciones, tanto en reposteria como en cocina. La piel rallada es muy aromatica, y da un toque muy fresco a los platos

    Close

    Se sirve en una racion entre 1Kg y 1,5Kg

  • Acelgas


    See description

    a acelga es una verdura de invierno, aunque la podemos encontrar todo el año en el mercado. Sus grandes hojas y sus pencas forman la parte comestible de esta planta bianual de la que se conocen distintas variedades,

    Close

    Se sirve un manojo por racion

  • Dandelion chicory


    See description

    A VITAMINIZED VEGETABLE Dandelion is the most vitamin-rich vegetable, in the form of beta-carotenes. Vitamin A constitutes one of the best antioxidants, capable of neutralizing free radicals that are the cause of numerous degenerative diseases. Vitamin AClose

    A bunch of Chicory Dandelion is served per serving
  • fresh garlic


    See description

    Young garlic or garlic is characterized by having an edible green stem and the color of its bulb, which can be white or pink. At first glance they are quite similar to chives and leeks, since they belong to the same family, but their aroma and flavor are Close

    A bunch of fresh garlic is served per serving
  • Alcachofas


    See description

    Existen diversas variedades de la alcachofa y cada una con su particularidad y característica. Buscando un equilibrio entre el sabor, el aroma, la textura y la estética, las más interesantes resultan aquellas que proceden de la primera y segunda floración de la planta, de un peso aproximado de unos 50 gramos.

    Hay diferentes maneras de consumir las alcachofas: crudas, cocinadas, salteadas, confitadas, asadas, etc., todo varía en función del resultado que queramos obtener.

    Siempre se ha asociado la alcachofa a una textura crocante, sin embargo, al confitarlas durante horas se obtiene un resultado sorprendente, con una textura ligeramente tersa pero cremosa que permite disfrutar de sus matices. Algo similar ocurre cuando se hace un caldo con las alcachofas extrayendo el alma del producto. Cuando la alcachofa está recién pelada, los aromas se vuelcan en el aceite de oliva, especialmente aquel que recuerda a hierba fresca o tomate.

    Close

    se sirven 4 o 5 por racion

  • Apio Verde


    See description

    Posee tallos estriados que forman una gruesa penca con hojas acuñadas. Toda la planta tiene un fuerte sabor acre, aunque el blanqueo de los tallos en el cultivo hace que pierdan estas cualidades, adquiriendo un sabor más dulce y el característico aroma que lo convierte en un buen ingrediente de ensaladas y sopas.

    Close

    Se entrega un manojo por ración.

  • Berenjenas


    See description

    The eggplant is very versatile when it comes to being cooked. In general, it would be better to take advantage of the skin, especially if it is younger and more tender, because on the contrary the skin becomes too hard. Whether steamed, cooked, grilled, breaded, fried, in sauces or in salads, we must always cook it properly to eliminate the toxic substances we have mentioned. Many times lemon juice is used to eliminate the characteristic bitterness. At other times, especially if they are to be fried, are anointed with salt and allowed to stand to remove excess water. Be that as it may, enjoy this tasty fruit that many possibilities in cooking have as advantages for our health.

    Close

    Se sirve 1 kg aproximadamente de berenjenas por racion

  • Calabacín Verde


    See description

    Es una planta rastrera que puede llegar a los 10 metros de longitud, de tallos acanalados y de aspecto áspero y sarmentoso y con hojas pubescentes, lobuladas y acorazonadas. Las grandes flores amarillas son unisexuales; las masculinas tienen los estambres soldados en forma de pilar y en ambos sexos el cáliz está unido a la corola.

    Close

    Se entrega de 2 a 4 calabacines por ración.

  • Cebolla blanca


    See description

    En cuanto su morfología, la cebolla presenta un sistema radicular formado por numerosas raicillas fasciculadas, de color blanquecino, poco profundas, que salen a partir de un tallo a modo de disco, o disco caulinar. Este disco caulinar presenta numerosos nudos y entrenudos (muy cortos), y a partir de éste salen las hojas. Las hojas tienen dos partes claramente diferenciadas: una basal, formada por las vainas foliares engrosadas como consecuencia de la acumulación de sustancias de reserva, y otra terminal, formada por el "filodio", que es la parte verde y fotosintéticamente activa de la planta. Las vainas foliares engrosadas forman las "túnicas" del bulbo, siendo las más exteriores de naturaleza apergaminada y con una función protectora, dando al bulbo el color característico de la variedad. Los filodios presentan los márgenes foliares soldados, dando una apariencia de hoja hueca. Las hojas se disponen de manera alterna.

    Close

    Se entrega de 3 a 5 cebollas por ración.

  • Cebolleta


    See description

    cebollas jovenes, de sabor mas suave que sus hermanas viejas...se suelen utilizar mas para comer en crudo, ya que su sabor no es tan fuerte, y es mas fresco y dulce

    Close

    se sirve un manojo de cebolletas por ración

  • Cebolleta morada


    See description

    cebollas tiernas moradas, adecuadas para saltear o comer crudas

    Close

    Se sirve un manojo por racion

  • Coles de Bruselas


    See description

    Technically they are buds that appear from the stem of the plant and are harvested when they have a firm texture and an intense green color (there are varieties with red and / or purple colors). The edge of the leaves covering the central core may haveClose

    A portion of between 500 and 700gr is delivered.

  • Hinojo


    See description

    El hinojo (Foeniculum vulgare) es uno de los reyes silvestres de origen Mediterráneo de la familia de las Umbelíferas. Del hinojo podemos disfrutar todas sus partes, el bulbo, las hojas, el tallo tierno y las semillas.

    Hay que reconocer que el hinojo dulce ha estado a nuestro alcance de forma silvestre y se le ha dado poca importancia, es mucho más cómodo hacerse con él en una bandeja en la sección de refrigerados del supermercado, aunque hay regiones en las que ni se aprecia a la considerada hortaliza, a pesar de que ofrece, además de cualidades aromáticas y gustativas, buenos valores nutritivos.

    El hinojo posee un alto contenido en anetol, sobre todo en las semillas, éstas se incluyen a menudo en guisos grasos y legumbres para facilitar su digestión. También son muy utilizadas en la repostería, en la elaboración de encurtidos, salsas e infinidad de guisos.

    Close

    Se sirve una o dos piezas por ración

  • Capuchina


    See description

    Las hojas y las flores de la capuchina han sido muy utilzadas en la cocina desde la antigüedad, debido a su sabor algo picante muy parecido a la pimienta, al principio recibía el nombre de berros de las Indias, del mismo modo; ésta se emplea en ensaladas y se combina muy bien con perejil, estragón y cebollín. De la capuchina se utiliza toda la planta, principalmente los pétalos de sus flores, de aquí se obtiene ese sabor picante que la caracteriza

    Close

    2

  • Judías Verdes


    See description

    Las Judías Verdes redonda son de temporada de primavera y verano, aunque hay variedades tardías para otoño, que si no hace demasiado frío se pueden cultivar es una legumbre que se come inmadura.

    Close

      • Judías Verdes redondas: se sirven en raciones de 300gr y 50 gr dependiendo si son redondas o planas aprox
  • Kale


    See description

    The most special thing is that it is a superfood because it is extremely nutritious. It is an authentic nutritional wonder that nature offers us.

    It contains very high values in vitamins such as A, group B, C and K. As it also has a high content<Close

    A Bunch of Kale is served per serving

  • mini zucchini


    See description

    Cucurbit pepo. Cucurbit family. Fruit vegetable. Its shape is cylindrical, from 15 to 20 cm. Fine, smooth and green or yellow skin, sometimes striped or mottled. Its pulp is white and with seeds. It has a somewhat bitter flavor although with a slight sClose

    A bag of about 8 pieces is served, it usually comes with the flower

  • Patata Blanca


    See description

    Para freír en aceite, se deben usar patatas compactas de maduración tardía con una proporción de agua no demasiado alta como la patata baraca (amarilla), la patata agria(amarilla por fuera y por dentro), la patata spunta (es un tipo de patata que se presta a casi cualquier tipo de uso) o la patata caesar. Un consejo básico consiste en mantener las patatas para freír sumergidas en agua una vez cortadas durante unos minutos, para que pierdan parte del almidón. Antes de introducirlas en el aceite caliente, aso sí, tenemos que secarlas bien con papel absorbente. Lo mismo haremos para retirar el exceso de aceite una vez freídas.

    Close

    Se sirven en raciones de 1.5kg

  • Pepino


    See description

    Perfecto para ensaladas, y comerlo fresco con un poco de sal

    Close

    se sirven entre 4 y 6 unidades por racion

  • Puerro


    See description

    Los puerros ofrecen un sabor similar a las cebollas, igualmente dulzón pero más suave, más delicado. Hablar de su uso en la cocina es mencionar todo tipo de elaboraciones, pues es un ingrediente muy apreciado, como ya os hemos comentado, para hacer caldos, sofritos e incluso para comer crudo en ensalada (la parte blanca siempre que sea tierna). Sus características han hecho que tome ventaja a las cebollas en algunos planos, pues es muy habitual preparar los puerros como guarnición de platos de carne o pescado, pudiendo hacerlos en papillote, asados a la parrilla (o a la brasa como los calçots), fritos, en conserva o en forma de salsa, una salsa de puerros es suave y ligera, y acompaña muy bien a muchos platos.

    P

    Close

    Puerro: Se sirve en manojos de 3 unidades

  • Azahar Honey 0.5 Kg


    See description

    The orange blossom honeys are very light yellowish Amber with straw hues.

    They have a clearly identifiable aroma, with characteristic citrus notes and as a very intense and quite persistent floral speaker.

    The taste is also very characterisClose

    0.5kg of orange blossom honey is served for 6 Eur

  • Azahar Honey 1Kg


    See description

    The orange blossom honeys are very light yellowish Amber with straw hues. They have a clearly identifiable aroma, with characteristic citrus notes and as a very intense and quite persistent floral speaker. The taste is also very characteristic, it has a mClose

    ?Se sirve 1Kg de Miel de Azahar por 10 Eur
  • Miel de Castaño 0.5kg


    See description

    Chestnut honeys are amber to dark amber

    They have a very particular aroma, with a woody component, to dry wood, like that of the boots where the wines are aged, and a floral base.

    Taste: sweet with salty notes and, frequently, if it has heaClose

    A bottle of Castaño Honey of 0.5kg for 5.5 Eur is served

  • 1kg chestnut honey


    See description

    Chestnut honeys are amber to dark amber

    They have a very particular aroma, with a woody component, to dry wood, like that of the boots where the wines are aged, and a floral base.

    Taste: sweet with salty notes and, frequently, if it has heaClose

    A chest of 1kg chestnut honey is served for 10 Eur

  • Mil flores de Girasol Honey 0.5 kg


    See description

    Visual aspect Ambar very clear to Ambar, with light orange yellow tones. Floral aroma with oil and fresh notes and its sweet fruity flavor very characteristic. Fast crystallization in thick and compact crystals. The main benefits of this honey are: - The Close

    0.5Kg of Honey of Thousand Sunflower flowers is served for 6 Eur
  • Mil flores de Girasol Honey 1Kg


    See description

    Visual aspect Ambar very clear to Ambar, with light orange yellow tones. Floral aroma with oil and fresh notes and its sweet fruity flavor very characteristic. Fast crystallization in thick and compact crystals. The main benefits of this honey are: - The Close

    1kg of Honey of Thousand Sunflower flowers is served for 10 Eur
  • Honey from Mil Flores Matalauva 0.5kg


    See description

    Amber to dark Amber visually. Floral aroma with a marked intense and persistent spacing component. Sweet taste with salty notes. The honey of a thousand flowers is the ideal substitute for sugar, as well as an ideal supplement for athletes and people withClose

    A 0.5kg pot of Honey of Thousand flowers Matalauva is served for 6 Eur
  • Honey of a thousand flowers Matalauva 1Kg


    See description

    Amber to dark Amber visually. Floral aroma with a marked intense and persistent spacing component. Sweet taste with salty notes. The honey of a thousand flowers is the ideal substitute for sugar, as well as an ideal supplement for athletes and people withClose

    A jar of Honey Thousand flowers Mataluva 1kg is served for 10Eur

Distribution zones

En este momento los días y zonas de reparto son:

Tuesdays:

  • Estepona
  • Manilva/ Sabinillas
  • Sotogrande
  • Guadiaro
  • La linea de la concepcion
  • Algeciras
  • And all the nearby areas

Wednesdays:

  • Wednesdays will be the shipment to the areas outside the local distribution for both individuals and companies. They will be made by courier, and usually arrive the day after shipment. These have some expenses that you can see just before entering the payment platform.

Thursdays:

  • El Paraiso
  • Guadalmina
  • San Pedro de Alcantara
  • Marbella
  • Elviria

Remember that we make the route from our orchard of Estepona where we leave at about 11 in the morning

FAQ

You just have to add products to your box.
We have 4 types of boxes:
  • Mini Box has 6 products and the price is 15 Eur
  • Small Box has 10 products and the price is 22 Eur
  • Medium Box has 13 products and price is 27 Eur
  • Big Box has 16 products and the price is 32 Eur
All our fruits and vegetables come in rations, for example , serving of lettuce will be a piece of lettuce, serving of potatoes is 1.5kg of potatoes.
Below each photo of each product, it is defined which ration it is.
Yes, you can order more than one ration of what you need.
We do not have warehouses or cold rooms so we only work on request, so you can take the vegetable to your home as quickly as possible after collecting it.
You would be more than welcome to visit, but we cannot sell you in our orchard, it is very big and we could not serve you properly.

Business Orders


We have prices for companies, if you have a restaurant and you want us to bring you our best selection of fresh vegetables, contact us. If you want to be a distribution point, contact us.

Contact




Phone:
608 558 146

Email:
info@dehigosaperas.es

Write us

This website uses own and third-party "cookies" to offer you a better experience and service. By browsing or using our services, you accept our use of "cookies".

Your ticket